Rijbewijskeuringen – Huisartspraktijk De Blesse – Blesdijke

Welkom op de website van Huisartspraktijk De Blesse

U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer.

 

Huisartspraktijk De Blesse
Markeweg 23c 8398 GK Blesdijke

Rijbewijskeuringen

In Wolvega (de praktijken De Cleijenburgh, Van de Sande en De Meulehoek), in Noordwolde en in De Blesse worden rijbewijskeuringen uitgevoerd.

Alleen A, B en/of E kan bij de huisarts gekeurd worden. De keuring voor een grootrijbewijs (C, D) moet worden verricht door een arbo-dienst.

Voor een afspraak kunt u contact opnemen met één van deze praktijken. Een rijbewijskeuring wordt binnen Langs de Linde niet uitgevoerd door u eigen huisarts. U moet hier dus een andere huisarts voor benaderen.

Een rijbewijskeuring omvat:
De keuring begint met een anamnese om uw gezondheid in kaart te brengen: ziektes, medicatie, beperkingen en werking verschillende organen. Inschatting OPS (Oriëntatie en geheugen, Praktische vaardigheden & aandacht, Sociaal & persoonlijk functioneren), visus bepaling en gezichtsveldonderzoek volgens confrontatiemethode van Donner. Lichamelijk onderzoek met keurling gekleed in ondergoed. Speciale aandacht voor bewegingsapparaat, kracht in handen en voeten en evenwichtsproeven. De bevindingen worden met u besproken.

Graag meenemen naar de keuring:

  • Een bril, indien hier gebruikt van wordt gemaakt bij het rijden.
  • Rijbewijs.
  • Formulieren van het gemeente huis incl de enveloppe. Graag de voorzijde van het formulier thuis al invullen + de vragen beantwoorden.
  • Bij medicijngebruik graag de doosjes of een medicatie overzicht van uw apotheek.

De nota voor de keuring dient contact betaald te worden, er is geen pinbetaling mogelijk.
Informeert u bij de huisartsenpraktijk waar u zich laat keuren wat een keuring kost.

Bovenstaande keuring wordt uitgevoerd volgens de norm van de Landelijke Huisartsen Vereniging en Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.